Rood

Ik doe niet meer mee. We zijn lang genoeg misleid. Als makke schapen volgen we wat ons door de machthebbers opgedragen wordt. Vijf minuten onderzoek was genoeg om hun blablabla te ontmaskeren.

Stoppen voor een rood verkeerslicht is totale flauwekul.

Het is nodig voor onze veiligheid, zeggen ze. Wordt wakker en kijk naar de echte cijfers! Vorig jaar waren er per MILJARD gereden kilometers nog geen TWEE doden! En de helft daarvan is bovendien ouder dan zestig. Wie zegt dat het verkeersongeluk de echte oorzaak van hun overlijden was? De meeste zestig-plussers hebben nou eenmaal lichamelijke klachten. Ze waren toch wel doodgegaan. Daar moeten we niet zo moeilijk over doen want dat hoort nou eenmaal bij het leven.

En dan oranje. Je schrikt je te pletter als je aan komt rijden en dan ineens het licht van groen op oranje ziet springen. Puur angst zaaien is dat. Wist je dat de tijd dat het verkeerslicht op oranje staat in 2016 is VERLENGD? En denk maar niet dat die langere tijd af gaat van rood. Natuurlijk niet, van groen! Dat is gewoon stilletjes van ons afgepakt. En wie zegt dat ze daarmee stoppen? Telkens wat oranje erbij, want je moet wel bang gemaakt worden?

Weet je wel wat al dat stoppen ons als maatschappij kost? De tijd die ermee verloren gaat levert enorme schade op voor onze economie. Telkens opnieuw remmen en optrekken kost liters brandstof en veroorzaakt onnodige uitstoot van fijnstof en CO2. De auto slijt er ook nog van. Maar belangrijker nog is de stress die het veroorzaakt. Onderzoek bewijst dat alledaagse stress even dodelijk is als zware levensproblemen!

We kunnen zelf toch heel goed inschatten wat veilig is en wat niet. Natuurlijk, als er iemand aan komt rijden dan verminder je snelheid en kijk je of je voorrang krijgt. Van links of van rechts boeit niet, da’s één pot nat. Wie zestig-plus is moet gewoon extra uitkijken. Soms moet je toch even stoppen. Maar dat is veel minder dan wanneer we blijven luisteren naar wat de verkeerslichten ons opdragen. Bovendien is het dan wel MIJN eigen keuze.

Over keuze gesproken. Een gordel omdoen in de auto, ook zoiets. Dat kan ik toch zeker zelf wel bepalen? Het is mijn lijf en mijn leven! Ik wil mij niet insnoeren maar vrij kunnen bewegen, ook als ik in MIJN auto zit. Met een slok op rijden – al dat spastische gedoe daarover. Doe toch zelf je eigen onderzoek, kijk naar de echte cijfers! Snelheidslimiet? Idem. Onzin, alleen maar bedacht om ons onze vrijheid af te pakken. Alles om het volk te onderwerpen en in het gareel te houden.

Waarom, vraag je? Ik ga niet alles voorkauwen, ik stel alleen maar vragen. Doe je eigen onderzoek. Follow the money, zo moeilijk is het niet. Waarom denk je dat Rutte, leider van de vroem-vroem partij, zelf altijd op de fiets gaat…?